18 juni 2024
matras van Beddenplein

Matras van Beddenplein op jouw bed gebruiken

Geniet van een onbezorgde nacht met een kwalitatief goed matras. Een matras is een van de belangrijkste onderdelen van het bed. Het biedt je lichaam ondersteuning, waarmee de kans op rug- en nekklachten sterk verkleind worden. Daarbij moet het matras spieren laten ontspannen, om te voorkomen dat je ’s nachts te maken krijgt met kramp of met stijve spieren op staat. Door voor een matras van Beddenplein te kiezen, verzeker je jezelf van een comfortabele oplossing!  

matras van Beddenplein

Mogelijkheden bij aankoop matras van Beddenplein 

Bij de aankoop van een matras van Beddenplein zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld goed naar het formaat van het matras en de manier waarop deze is opgebouwd. Hierbij wordt onder meer onderscheid gemaakt tussen een koudschuim matras en een pocketvering matras. Groot voordeel van een pocketvering matras is dat deze doorgaans beter ventileert dan een model met koudschuim. Daarbij zorgt een pocketvering doorgaans voor iets meer comfort.  

matras van Beddenplein

Dikte van een nieuw matras 

Naast het materiaal van het matras speelt ook de dikte hiervan een belangrijke rol. Bij matrassen die eens in de zoveel tijd gebruikt worden door logees is een model van 14 centimeter dik vaak voldoende. De kans dat een matras bij een dergelijke belasting snel dunner wordt is relatief klein. Mocht je het matras dagelijks gebruiken, kies dan voor een steviger model. Je wilt immers zeker zijn van comfort! Het is verstandig om een matras vooraf uit te proberen in de showroom van een winkel. Zo weet je of een hard, middelhard of zacht matras bij je past.