18 juni 2024

Rolgordijnen op maat: een tijdloze raamdecoratie met veel mogelijkheden!

Rolgordijnen op maat zijn voor veel mensen nog steeds een vertrouwde keuze als het gaat om raambekleding. En dat is niet alleen dankzij de voordelige aanschaf. De mogelijkheden van dit gordijn zijn tegenwoordig echt meer dan basic, waardoor ze ook geschikt zijn voor iedereen die zijn woning wil inrichten met stijlvolle raamdecoratie. Rolgordijnen bestel je eenvoudig in verschillende soorten en maten, afhankelijk van jouw praktische behoefte en interieurstijl.

Rolgordijnen op maat

Dankzij het handige oprolsysteem en het trekkoord bepaal je met rolgordijnen op maat in een handomdraai de hoeveelheid lichtinval in je kamer. Bij een hoge stand van de zon rol je het gordijn een klein stukje naar beneden en bij een zonovergoten woonkamer rol je hem naar wens verder omlaag. Je kunt er ook voor kiezen om het gordijn halverwege uit te rollen om de inkijk te beperken. Met een lichtdoorlatende rolgordijn geniet je in deze stand nog steeds van een mooi lichteffect in de kamer.

Transparant, verduisterend of ertussenin?

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, met ieder een eigen functie. Voor volledige verduistering zijn rolgordijnen uitermate geschikt. Varieer eventueel met vrolijke kleuren en patronen om de kinderkamer te voorzien van een leuke raamdecoratie. Zoek je naar raambekleding voor andere ruimtes in huis, kies dan voor transparante of lichtdoorlatende rolgordijnen. Een transparant rolgordijn is gemaakt van een transparante stof die het licht op een speelse manier binnenlaat.

Elektrische rolgordijnen

Het gemak waarmee je rolgordijnen bedient, wordt nog eenvoudiger met elektrische rolgordijnen. Bepaal de lichtregulatie met een afstandsbediening, een spraakopdracht of de smartphone en geniet vanaf de bank of vanuit je bed van de gewenste sfeer in de kamer. Elektrische rolgordijnen op maat hebben een strakke uitstraling die goed passen bij een moderne woonstijl en zijn efficiënt in energiegebruik.

Rolgordijnen op maat met screenstof

Ontvang je veel zonlicht op je werkplek? Kies dan voor rolgordijnen met screenstof. Deze gordijnen laten voldoende licht door, maar zijn speciaal ontwikkeld voor het weren van reflecterend zonlicht op je beeldscherm. Zo kun je thuis ongehinderd werken met behoud van daglicht. De screenstof dimt niet alleen zonlicht, maar ook de warmte, waardoor de kamer aangenaam koel blijft. De hoeveelheid lichtinval bepaal je zelf, want de mate van transparantie is mogelijk in verschillende gradaties. Nu nog een persoonlijk kleurtintje erbij en je hebt een stijlvolle raambekleding voor je kantoorinterieur!