18 juni 2024

Een overkapping met doek realiseer je via de expertise van SunCircle Projects

Zodra het te warm wordt op je terras, dan is het zaak dat je schaduw kunt opzoeken. Aangezien het in Nederland de laatste jaren nogal warm kan worden, zowel in de lente als de zomer, is het hebben van schaduwrijke plekken in de tuin steeds belangrijker. Het is in de zomer bijvoorbeeld vaak boven de 25 graden en daarnaast heb je vaak ook nog hittegolven waarbij het 30 graden of warmer kan worden. Dit zijn algemene temperaturen die niets zeggen over de gevoelstemperatuur op jouw terras. Als je in de stad woont bijvoorbeeld en je terras best wel ingesloten is tussen hogere gebouwen, dan kan het met een blakende zon op je terras flink heet worden. Maar ook als je buiten de hittegolven blijft, dan heb je zomers toch al snel temperaturen boven de 20 graden en zelfs dan is de schaduw vaak al wenselijk. Je wilt dan in ieder geval kunnen afwisselen. Mede ook omdat je in de middaguren beter niet in de volle zon kunt gaan zitten vanwege de UV straling. Dat betekent dat je in feite ook in de schaduw moet gaan zitten als de zon niet per se heel heet aanvoelt. Daar komt bij dat sommige mensen het heerlijk vinden om bruin te bakken in de hete zon, maar dat kun je beter niet doen tijdens de piekuren van zonnekracht. Het is voor je comfort, maar ook voor je gezondheid, dus van belang dat je overdag tijdens de meest krachtige zonuren in de schaduw kunt gaan zitten. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een overkapping met doek installeren. Een dergelijke overkapping met doek kun je bestellen bij SunCircle Projects. Niet alleen kun je hier de materialen kopen voor een overkapping met doek, maar de experts van SunCircle Projects komen ook bij je langs om alles op te meten, zodat de overkapping met doek volledig op maat gemaakt en geplaatst kan worden. Dat betekent dat de overkapping met doek precies aansluit bij het formaat en de vorm van je terras. Afhankelijk van die vorm van het terras, kan de overkapping met doek bijvoorbeeld vierkant of rechthoekig uitvallen. Het grote voordeel van een overkapping met doek, los van de stijlvolle uitstraling, is de flexibiliteit. Hierboven hebben we al aangeven dat je soms gewoon in de zon wilt zitten en dat je vooral tijdens de piekuren even de schaduw moet opzoeken. Met een overkapping met doek kun je de schaduw creëren wanneer het nodig is door het doek over het terras te spannen. Zodra je echter in de zon wilt zitten, dan kun je het doek weg laten. 

Bekijk de overkapping met doek op de website van suncircleprojects.nl

Indien je op zoek bent naar een terrasoverkapping, dan kun je via de site van suncircleprojects.nl alvast zien hoe de overkappingen eruit zien. Via foto’s van voorbeelden die reeds zijn gerealiseerd door SunCircle Projects, kun je zien hoe overkappingen met doek of lamellen eruit zien. 

Ook voor kleinere zonweringen doe je een beroep op SunCircle

Daar waar SunCircle Projects de afdeling is voor de wat grotere constructies zoals overkappingen, kun je bij SunCircle terecht voor de wat kleinere zonweringen zoals: 

  • Screens
  • Uitvalschermen
  • Terrasschermen