27 mei 2024

Een lampenkap aanschaffen? Lees hier de opties!

Ben jij toe aan een nieuw interieur? Dan is het niet nodig om je volledige interieur te veranderen. Wist je dat je met het kiezen van een lampenkap al veel kunt veranderen aan je woning? Het kan er een stuk unieker uitzien en daarnaast kun je jouw eetkamer, woonkamer, slaapkamer of werkkamer een andere sfeer geven. Waar je de reguliere lamp niet eens ziet, omdat deze niet opvalt, is het zo dat met de juiste lampenkap het geheel een stuk meer opvalt. Kies je voor een luxe uitstraling, of houd je van industrieel of juist heel modern? Je kunt er eigenlijk elke kant mee op. We starten dit artikel met een aantal tips om je te helpen de juiste keuze te maken. 

Een aantal tips om de juiste lampenkap te vinden 

Vind jij het ook lastig om de juiste lampenkap te vinden? Dan zijn er een aantal tips die we je willen geven om de juiste lampenkap te vinden. Als je deze tips volgt – het zijn er vijf om precies te zijn – dan weten we zeker dat je de juiste lampenkap zult vinden tijdens je zoektocht. De vijf tips zetten we voor je op een rijtje:

  • Tip 1: zorg voor de juiste breedte en hoogte
  • Tip 2: wat voor kleur past in jouw interieur? 
  • Tip 3: wat is de plek waar je lamp komt te staan? 
  • Tip 4: wat is je maximale budget?
  • Tip 5: wat voor stijl kies je? 

Je kunt de tips natuurlijk ook in een andere volgorde afgaan, maar het is belangrijk om de vragen voor jezelf te beantwoorden. Er gaan een aantal regels rond, maar we raden aan om als vuistregel voor de juiste hoogte zo’n 35% tot 40% van de totale lamphoogte te nemen voor de lampenkap. Op deze manier weet je zeker dat je qua hoogte goed zit. En qua breedte hebben we het volgende als advies: niet zozeer een percentage, maar zorg ervoor dat de lampenkap ongeveer een breed is als de voet. Vervolgens kijk je goed naar de kleuren. Heb je vooral zwart, wit en grijs in je woning? Kies dan voor een felle kleur. En heb je juist al wat kleuren in de woning, maar geen patronen? Kies dan voor patronen, zodat je wat afwisselt. De plek is ook belangrijk, als je wilt dat je lamp opvalt, dan moet je daar ook voor zorgen. Dus zorg er dan voor dat je andere meubels minder podium geeft. En het geld, dat is voor veel mensen ook een ding. Spreek met jezelf af dat je voor een bepaald bedrag iets koopt en daarboven niet! 

Tot slot: welke lampenkap kies jij? 

Ben jij ook van plan om op zoek te gaan naar de juiste lampenkap? Dan is het een goed idee om eens te kijken in de online winkel: eigenstijlwonen.nl”>www.eigenstijlwonen.nl. Hier vind je absoluut wat je nodig hebt en je bent verzekerd van goede kwaliteit en mooie prijzen. Ben jij ook benieuwd? Bekijk dan de website, volg onze tips en we weten zeker dat jij de juiste lampenkappen zult vinden. Laat je het weten als er nog vragen zijn?