23 april 2024

De handen uit de mouwen met een origineel DIY-project

De lentezon laat zich steeds vaker weer zien en creëert daarmee de ideale periode om de creatieve handschoenen weer eens aan te trekken, en een origineel DIY-project te starten. Nadat de grote lenteschoonmaak is gedaan en het huis weer spic en span is, beginnen bij veel mensen ook de kluskriebels weer op te borrelen. Mensen hebben zin om de handen uit de mouwen te steken en lekker creatief bezig te zijn. Na al die tijd van binnen zitten hebben we weer zin om dingen te ondernemen. De bouwmarkten worden druk bezocht en om je heen zie je veel buren aan de gang met een blik verf en boormachine. Je kunt jouw project natuurlijk zo groot of klein aanpakken als je zelf wilt, het fijne is dat je het helemaal zelf in de hand hebt. Inspiratie nodig voor een leuke klus? Lees dan hier meer over drie projecten die je kunt beginnen.

Meer ruimte in huis

Hoewel de donkere dagen voorbij zijn en het weer lekker lang licht blijft, is het nooit verkeerd om in huis wat ruimte te creëren. Donkerte laat een ruimte kleiner lijken en dit kan een onrustig gevoel geven, daarom zit je met dit project alvast helemaal klaar voor de volgende wintermaanden. De hal is vaak een kleine ruimte waar je onbewust toch een hoop spullen in bewaart. Tijd om hier verandering in te brengen met bijvoorbeeld een nieuw schoenenrek of zelfgemaakte kapstok. Een niet al te groot project wat er toch voor zorgt dat je voldoende ruimte hebt om straks alle dikke winterjassen, sjaals en mutsen goed op te bergen. Ook de hoogte in werken heeft altijd een positief effect op de ruimtelijkheid. Bouw bijvoorbeeld een ondiepe, hoge kast waarmee je nog meer opbergruimte hebt.

Tv-meubel van spaanplaat

Een meubelstuk waar je vaak tegenaan kijkt, is het tv-meubel. Het biedt niet alleen ruimte voor de tv, maar ook voor bijvoorbeeld je muziekinstallatie, kastje voor digitale televisie, kabels en die oude collectie van videobanden en CD’s. Tv-meubels komen in verschillende kant-en-klare soorten en maten voor, maar nog leuker is het om het meubelstuk zelf te maken met spaanplaat. Zo kun je helemaal zelf het uiterlijk en de functie van het tv-meubel kiezen. Match ‘m bij je salontafel of kies juist voor een uniek ontwerp dat de show steelt in huis. Bij OSB interieur vind je ongetwijfeld de juiste Gemelamineerd spaanplaat kleuren voor jouw project.

Bouw je eigen tuinhuis

Ben je zelf erg handig en heb je wel zin om creatief aan de slag te gaan, begin dan eens aan een eigen tuinhuis. De ideale plek om, wanneer het regent of fris is, toch van je buitenruimte te kunnen genieten. Goed voor je lichaam én geest. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kun je het tuinhuis vormgeven. Of je nu een groot tuinhuis bouwt of een klein exemplaar, het gebruik van de juiste materialen in ieder geval noodzakelijk.