25 april 2024

Akoestische panelen te laten maken door een specialist op dit gebied

Het laten maken van akoestische panelen is zeer specialistisch werk. Daarnaast is het van groot belang om te beschikken over de juiste middelen om dit soort werkzaamheden tot in de perfectie te kunnen uitvoeren. Daarom wordt er vaak gekozen om akoestische panelen te laten maken door een specialist op dit gebied. Voor klussen als het laten maken van akoestische panelen wordt dan ook vaak gebruik gemaakt van het vakmanschap en de ervaring van Marcol Stanstechnieken. Dit bedrijf wordt gezien als dé specialist op gebied van stansen, frezen en snijden van een veelzijdigheid aan materialen. 

Het laten maken van een maatwerk akoestisch paneel

Marcol Stanstechnieken is al tientallen jaren gespecialiseerd in industrieel snijtechniek. Dit bedrijf beschikt over de meest moderne computergestuurde machines waarmee diverse materialen op de meest nauwkeurige manier bewerkt kan worden. Het laten maken van een maatwerk akoestisch paneel is dan ook geen enkel probleem voor dit bedrijf. Marcol biedt alle mogelijkheden om een akoestisch paneel of panelen te laten vervaardigen die volledig zijn afgestemd op alle wensen op dit gebied. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van een uitstekende service. Naast het stansen en snijden van materialen kunnen de akoestische panelen verder worden vormgegeven tot de gewenste vorm en worden voorzien van de eventueel gewenste gaten en /of sleuven. 

Groot machinepark om akoestische panelen tot in de perfectie te vervaardigen

Het is uiteraard van groot belang om akoestische panelen tot in de perfectie te vervaardigen om ervoor zorg te dragen dat deze panelen op de meest functionele manier kunnen worden ingezet. Hiervoor heeft een bedrijf als Marcol Stanstechnieken de beschikking over een groot machinepark. Naast een grote hoeveelheid computergestuurde stans-/ snijmachines met een capaciteit tot maar liefst 100 ton, heeft dit bedrijf de beschikking over de ZÜND G3 3XL 3200. Deze grootste snijplotter die er in Nederland te vinden is biedt alle mogelijkheden om akoestische platen die volledig zijn afgestemd op de wensen van de gebruiker te laten vervaardigen. 

Belangrijk voordeel van het gebruik van CNC gestuurde machines bij de vervaardiging van akoestische panelen

Door de mogelijkheden om gebruik te maken van de nieuwste technologieën en de CNC gestuurde machines zal er sprake zijn van een minimaal snijverlies als er gekozen wordt om akoestische panelen te laten maken. Daarnaast is het mogelijk om snel en efficiënt te werk te kunnen gaan. Deze factoren kunnen gezien worden als belangrijkste voordelen van het gebruik van CNC gestuurde machines bij de vervaardiging van akoestische panelen. Uiteraard kunnen de medewerkers van Marcol Stanstechnieken alle vragen beantwoorden over het vervaardigen van akoestische platen en geïnteresseerden van maatwerkadvies voorzien.