23 april 2024
Zelf airco installatie uitvoeren in Zaandam? Niet doen!

Zelf airco installatie uitvoeren in Zaandam? Niet doen!

3 redenen om airco installatie niet zelf te doen

Een airco installatie in je huis in Zaandam is een must als je in de zomer koel wil blijven. Airco’s worden vaak voor aantrekkelijke prijzen op het internet aangeboden. Maar… iemand moet hem ook nog installeren. Wanneer je denkt dat je dit zelf wel kunt na het kijken van een YouTube filmpje: slaap er dan nog eens een nachtje over. Of lees dit blog aandachtig door, want hierin leg ik je haarfijn uit waarom je airco installatie in Zaandam beter aan de experts kunt overlaten!

1. Juiste airco vermogen voor jouw huis in Zaandam

Als het om airconditioning gaat, wil je dat de airco-unit voldoende vermogen heeft om je huis goed te koelen. Dit moet nauwkeurig worden berekend. Zo voorkom je dat je je huis in Zaandam van een airco installatie aanschaft die niet op zijn taak is toegerust. Ook een airco installatie met te veel vermogen wil je voorkomen. Je betaalt immers voor deze extra capaciteit terwijl je die niet gebruikt. Een vakman heeft hier ervaring in en zorgt voor een goede airco zonder dat je teveel betaalt.

2. Voorkom milieuschade

Naast de berekening van het afgegeven vermogen vereist de installatie van een airconditioning het gebruik van koelmiddel. Deze chemische stof wordt gebruikt om de warmte uit je huis af te voeren. Het in airconditioners gebruikte koelmiddel is echter niet goed voor het milieu en komt in de lucht terecht als je het verkeerd doet. En je wilt natuurlijk niet bijdragen aan het gat in de ozonlaag! Wanneer je de installatie van airco in Zaandam aan de professionals overlaat, kun je erop vertrouwen dat er geen milieuschade optreedt.

3. Garantie op installatie

Door de installatie van een airco over te laten aan een erkende installateur, kun je terugvallen op de installatie garantie. Bij een probleem als gevolg van de installatie, komen ze terug om dit kosteloos te verhelpen. Zo weet je zeker dat je een goed werkende airco installatie hebt voor een vast bedrag.

Ga voor zekerheid

Door bij plaatsen van een airco te kiezen voor een professionele airco-installateur, voorkom je dat goedkoop, duurkoop wordt. Met een professionele installatie weet je zeker dat je airconditioning perfect werkt, de juiste capaciteit heeft en dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Op zoek naar meer woontips? Hier vind je een overzicht van onze woonblogs