18 juni 2024
dakdekkersbedrijf Arnhem

Welk gereedschap?

Ben je wel eens in de weer in en om het huis maar absoluut geen doorgewinterde doehetzelver? Klussen wordt een stuk leuker als je goed gereedschap hebt. En voor elke klus kun je weer een ander werktuig gebruiken. Er zijn vele soorten gereedschap, variërend van klemgereedschap tot werktuig waarmee je in de tuin aan de slag kunt. Alle gereedschap is online onder één dak te vinden. Dat is alvast handig! Wel moet je weten welk gereedschap voor welke klus nodig is. Dat is voor de leek nog niet zo eenvoudig. Hierna een korte inleiding voor welk gereedschap je zoal online kunt vinden en wat je er mee kunt doen.

In de categorie klemgereedschap kun je een bankschroef gebruiken. Dat is geen gereedschap om banken mee te repareren, maar een klem waarmee je tijdens het bewerken werkstukonderdelen stevig kunt vastzetten. Verder zijn er griptangen en lijmklemmen in het online assortiment gereedschap, waarmee je de geklemde delen structureel vast kunt zetten. Op het gebied van ring- en steeksleutels ben je online aan het goede adres voor een enorme hoeveelheid flexibele steeksleutels in alle afmetingen, ideaal voor het uitoefenen van veel kracht en om in krappe situaties te werken. De steekringsleutel is een handig stuk gereedschap waarmee je vooral kracht kunt zetten terwijl je met de steeksleutel vooral bouten en moeren vast of los kunt draaien. Daarnaast bieden wij een torx ringsleutel set in een handige verpakking met de meest voorkomende torx schroevendraaiers.

Gereedschap: buigen en knippen

Bovendien kunnen we je online verder helpen met gereedschap zoals tangen en scharen. Zo zijn er betonscharen, blikscharen en een borgveertang waarmee je buitenringen kunt aanbrengen of verwijderen. Verder vind je een combinatietang om metaaldraad vast te houden, te buigen of te knippen. Tevens kun je een gaatjestang of punttang bestellen. Dit is een tang waarmee je oogjes en stripjes kunt buigen en je kunt er tevens pennetjes en kleine bouten mee bevestigen. Ook vind je online een zijkniptang waarmee je elektriciteitskabels en -draden kunt doorknippen. Natuurlijk kan je dit allemaal ook in één keer bestellen als een gevulde gereedschapswagen.

Een hele andere categorie is die van het snijgereedschap, waartoe breekmessen, kabelmessen en pijpensnijders behoren. Een kabelmes is een gereedschap dat je kunt gebruiken voor het strippen van diverse ronde kabels en met een pijpensnijder kun je ronde metalen buizen haaks doorsnijden. Als je iets moet opmeten, hoef je ook niet verder te zoeken. Online vind je het zeker, in alle uitvoeringen. Zo zijn er afstandsmeters, laserwaterpassen, meetwielen, rolmaten en waterpassen. De laserwaterpas gebruikt geen vloeistof maar een laserstraal voor het meten van horizontale en verticale vlakken. Dit is noodzakelijk voor het goed stellen van muren, deuren en kozijnen.