27 mei 2024
architect hilversum

Wat zijn hexagon tegels?

De kans is bijzonder groot dat je ooit al eens hebt gehoord van hexagon tegels. Het gaat hierbij eigenlijk om zeshoekige tegels die zorgen voor een heel speciaal effect. Veel mensen hebben er door de jaren heen reeds voor gekozen om gebruik te gaan maken van dergelijke tegels. Dit niet alleen omdat ze in elk interieur tot hun recht kunnen komen, maar ook omdat ze een bijzondere stijl weten te creëren. Ben jij ook geïnteresseerd in het kopen van dergelijke tegels? Weet je echter nog niet helemaal wat je er nu precies van kan verwachten of welke uitstraling je ermee kan realiseren? Dan is het zeker interessant om je even te verdiepen in de onderstaande informatie.

Hexagon tegels of zeshoekige tegels

Het bijzondere aan hexagon tegels is dat het zeshoekige tegels betreft. Deze tegels worden in de praktijk in verschillende ruimtes in de woning gebruikt. Er zijn eigenlijk twee ruimtes waarin ze het best tot hun recht komen. Wat dit betreft kan er worden gedacht aan:

  1. De badkamer; 
  2. Het toilet; 

Wat veel mensen niet weten is dat deze tegels op verschillende manieren ingezet kunnen worden. Hiermee bedoelen we dat je er verschillende onderdelen van de ruimte mee kan realiseren. Denk hierbij niet alleen aan de vloer, maar ook aan de wand. Kies je voor jouw badkamer bijvoorbeeld zowel voor een vloer als voor een wand gemaakt uit deze hexagon tegels? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat dit garant zal staan voor een werkelijk fantastisch eindresultaat.

Verkrijgbaar in ongelofelijk veel verschillende uitvoeringen

Het aanbod met hexagon tegels dat je terug kan vinden op de markt is echt ongelofelijk uitgebreid. Dit zorgt ervoor dat er eigenlijk zonder al te veel moeite aan ieders verwachting kan worden voldaan. Voor wat deze tegels betreft kan je dan ook kiezen voor bijvoorbeeld:

  • Tegels die beschikken over een vlak en minimalistisch design;
  • Tegels die beschikken over een opvallend design met een motief; 

Voor welke van de twee hierboven vermelde opties jij gaat kiezen zal natuurlijk vooral worden ingegeven door je persoonlijke voorkeur. Bovendien wil je wellicht ook rekening houden met de stijl van de ruimte waar je bijvoorbeeld de vloer in wenst te maken. Hoe dan ook, welke look jij ook wenst en vooral ook van welke kleuren je ook graag gebruik zou willen maken, in principe is het allemaal perfect mogelijk door te kiezen voor hexagon tegels. Het spreekt voor zich dat een combinatie van meerdere kleuren uiteraard garant zal staan voor het mooiste eindresultaat.

Ontdek zelf de unieke uitstraling van hexagon tegels!

Een behoorlijk aantal mensen hebben er de voorbije jaren voor gekozen om in hun woning gebruik te gaan maken van hexagon tegels. In het merendeel van de gevallen is deze keuze ingegeven door de uitgesproken voorkeur om een unieke uitstraling te realiseren. Ben jij ook nog aan het zoeken naar een unieke afwerking mogelijkheid voor mogelijks niet alleen maar de vloer, maar ook bijvoorbeeld de wand van je badkamer en / of toilet? Dan zal je al snel kunnen vaststellen dat het zeker een aanrader kan zijn om het gebruik van deze tegels van Tegelsenlaminaat.nl te overwegen.