27 mei 2024

Wat zijn de voordelen van laminaat?

Een nieuwe vloer uitzoeken is een lastige klus. Een vloer is heel bepalend voor de uitstraling van je huis. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor laminaat. Laminaat is een goedkoop alternatief voor bijvoorbeeld een houtenvloer. Het is verkrijgbaar in zowat alle kleuren en niet geheel onbelangrijk het is makkelijk schoon te maken. Er zijn nog veel meer voordelen van laminaat. Een paar daarvan worden in dit artikel uitgelegd.

Veel keus en goedkoop

Een groot voordeel van laminaat is dat de keuze enorm is. Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of het is er. Er zijn zoveel verschillende kleuren en modellen dat er voor iedereen eigenlijk wel iets tussen zit. Daarnaast is laminaat goedkoop. Vooral als je het gaat vergelijken met andere manieren om vloeren te leggen. Laminaat gaat ongeveer 25 jaar mee, zonder dat het een grote onderhoudsbeurt nodig heeft. Je kan het ook makkelijk zelf leggen of als je hier geen zin in hebt kun je het natuurlijk laten doen.

Makkelijk te onderhouden

Laminaat heeft een beschermde laag, waardoor het erg eenvoudig is om te onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen, is om de paar dagen te stofzuigen of te dweilen. Zorg er wel voor dat je niet te veel water gebruikt bij het dweilen. Dit kan ervoor zorgen dat je juist meer vuil verspreidt dan dat je het opneemt of dat het water in het laminaat trekt, waardoor het kan gaan uitzetten.

Het heeft dus meerdere voordelen om laminaat aan te schaffen. Denk je erover na om voor je eigen huis laminaat te kopen? Of wil je toch iets anders kopen voor je vloer? Neem een kijkje bij www.throne.nl. Ze verkopen van alles op het gebied van vloeren voor een scherpe prijs.