18 juni 2024
Vochtbestrijding

Vochtbestrijding kosten 2022

Heb jij last van vocht in huis? Het is van belang om het vochtprobleem zo snel mogelijk te bestrijden om verdere schade te voorkomen. Voordat dit kan, moet je weten van welk vochtprobleem je last hebt. Dit omdat ieder vochtprobleem een andere aanpak vereist. Laat dit altijd vaststellen door een ervaren vochtspecialist. Het is fijn om vooraf te weten welke kosten je kunt verwachten. Daarom lees je in deze blog alles over de kosten van vochtbestrijding!

Wat kost vochtbestrijding?

De prijs van vochtbestrijding hangt af van de gekozen methode. De methode hangt weer af van het soort vochtprobleem. Heb je last van opstijgend vocht? Dan zijn het injecteren of onderkappen van de muren geschikte methodes. Muren injecteren kost gemiddeld €100,- per lopende meter en muren onderkappen kost tussen de €100,- en €150,- per meter.

 Bij doorslaand vocht is het effectief om de muur te impregneren. Het impregneren van muren kost gemiddeld €8,- tot €12,- per m². Vochtdoorslag kan ook bestreden worden met nieuwe gevelbekleding. Houdt er wel rekening mee dat je voor nieuwe gevelbekleding waarschijnlijk een vergunning nodig hebt. Nieuwe gevelbekleding is er al vanaf €30,- per m².

De beste methode om condensatievocht te bestrijden is ventilatie. Dit kan door middel van natuurlijke ventilatie door het plaatsen van ventilatieroosters of een ventilatie box, dit kost ongeveer €350,-. Ook het plaatsen van een mechanisch ventilatiesysteem behoort tot de mogelijkheden. Houdt dan rekening met kosten vanaf €1.500,-.

Veel mensen hebben last van vocht in de kelder. Dit komt omdat de kelder vaak wordt omringt door grondwater en slecht geventileerd is. Je kunt de kelder muren injecteren met vochtwerende gel, dit kost €100,- per m². Een kelderbekuiping is een stuk voordeliger, en laat je al uitvoeren vanaf €15,- per m². De laatste optie is kelderdrainage: dit heeft een gemiddelde prijs vanaf €200,- per m².

Vochtproblemen leiden vaak tot schimmel in huis. Het is belangrijk om dan het onderliggende vochtprobleem aan te pakken, maar ook de schimmel van de muur te verwijderen. Het verwijderen van schimmel kost ongeveer €25,- tot €50,- per m².

Aanvullende methodes

Als aanvulling kiezen sommige mensen ervoor om muren of plafonds te behandelen met vochtwerende verf. Wanneer het onderliggende vochtprobleem is opgelost, is dit een effectieve methode. Wanneer je dit niet doet, sluit je de muur af en kan de vochtige muur niet drogen. De gevolgen zijn dan alleen nog maar groter.

Vochtwerende verf kost je gemiddeld €30,- per m².