27 mei 2024

Tips voor als je een douchecabine gaat kopen

Een douchecabine kopen is best een lastige klus, je moet met zoveel dingen rekening houden. Het is een stuk makkelijker om bij een badkamer make-over de badkamermeubels en accessoires uit te zoeken dan de douchecabine. Speciaal in dit artikel wat tips die jou helpen bij het aanschaffen van de perfecte douchecabine voor in jouw vernieuwde badkamer.

De keuze wel of geen douchebak

Je kan een douchecabine op twee diverse manieren monteren. Dit kan door middel van een douchebak of direct op de tegels. Afhankelijk van je stijl in de badkamer kan je kiezen op welke manier je je douchecabine wil monteren, beiden manieren zijn even effectief. Wel zit er verschil in de manier hoe het moet worden gemonteerd en in het onderhoud ervan zit ook verschil. Doordat zeepresten zich minder snel hechten aan een douchebak is die qua onderhoud beter te onderhouden dan als het direct op de tegels wordt gemonteerd. Niet alleen qua onderhoud, maar ook als er puur naar de montage wordt gekeken is de douchebak makkelijker. De douchebak en de cabine sluiten perfect op elkaar aan, omdat ze voor elkaar gemaakt zijn. Terwijl als je de douchecabine direct op de tegels monteert moet je ook rekening houden dat het water naar het putje toe afloopt.

Stoere robuuste douchecabine

Aan de hand van de oppervlakte van de badkamer kan je bepalen hoe groot je wil dat de douchecabine wordt. Daarnaast ligt het ook aan je gewoontes hoe groot de douchecabine is, berg je spullen op in de douche of douche je graag samen, dan is een ruime douchecabine gewenst. Tevens de vorm is ook erg belangrijk, ga je voor een ronde douchecabine of liever een vierkante. Tot slot wordt er gekeken naar de stijl van de badkamer en wat voor soort douchecabine daarbij past. Een douchecabine zwart van staal is een perfecte stoere robuuste douchecabine die passend is bij een industriële badkamer stijl.