18 juni 2024
vitra bank

Tips om je huis mooi in te richten.

Of uw stijl nu traditioneel of modern is, ontspannen of formeel, gedurfd of ingetogen, uw woonkamer moet een plek zijn waar u zich op uw gemak kunt voelen en quality time kunt doorbrengen met vrienden, familie of gewoon uzelf. Het decoreren van een kamer is een kunst die er geweldig uit moet zien en goed bij je past. Dus voordat je met je professional in een herontwerp van een woonkamer duikt, zijn hieronder enkele tips die je als houvast kan gebruiken.

1. Meng licht en donker. Als een woonkamer helemaal wit en helder is, kan het te ‘schoon’ en ‘klinisch’ aanvoelen. Als het helemaal donker is, kan het aanvoelen als een grot. Maar het mengen van donkere en lichte kleuren zorgt voor een dynamische look met diepte en balans. Het ontwerp van elke ruimte profiteert van de toevoeging van ten minste een beetje wit en een beetje zwart.

2. Contrasteer je neutrale kleuren. Naast het toevoegen van wat wit en wat zwart, is het belangrijk om in de woonkamer een verscheidenheid aan contrasterende neutrale kleuren terug te laten komen. Een goed voorbeeld hier van zijn witte muren, karamelleder, messing hardware, grijze bank en blauwgrijze kasten. Hierdoor voelt het palet rijk aan, zelfs voordat andere belangrijke elementen, zoals kleur, patroon en textuur, worden toegevoegd. Voor meer advies, neem gerust eens contact op met Interieuradvies Rijssen.

3. Speel met textuur. Textuur is gemakkelijk over het hoofd te zien bij het inrichten van een woonkamer, vooral omdat we het niet zo vaak zien als aanraken. Maar het is belangrijk om een ​​woonkamer gezellig te laten aanvoelen, en dat geldt voor zachte texturen die aantrekkelijk zijn voor de aanraking en hardere texturen die contrast toevoegen. Voeg leer, katoen, wol, metaal, steen, glas, planten en zoveel mogelijk andere texturen toe.