27 mei 2024

Zorg dat het overal groen ziet van de planten in huis

Het is belangrijk om genoeg groen in de omgeving te hebben. Het is al langer bekend dat dit namelijk meerdere positieve effecten op het brein heeft. Door genoeg groen om je heen te hebben is het bijvoorbeeld makkelijker om tot rust te komen, waardoor je dus beter zal kunnen ontspannen. Daarnaast is het hebben van genoeg planten letterlijk gezond voor ons lichaam. Planten zorgen voor verse zuurstof in de ruimte, waardoor een plant dus de lucht die we inademen kan verversen. Deze magische cadeaus van natuur moeten we daarom op zo veel mogelijk plekken neerzetten. Wel is het belangrijk dat we onze planten op de juiste manier blijven verzorgen. Sommige planten hebben bijvoorbeeld soms wat zonlicht nodig en andere planten hebben juist erg veel direct zonlicht nodig om gezond te blijven. Ook het geven van water verschilt nog wel eens per plant. Bij de ene plant is een keer per week watergeven bijvoorbeeld genoeg en bij de andere plant zal dit vaker gedaan moeten worden. 

Thuis 

Ieder huis zou eigenlijk planten moeten hebben. Doordat deze planten ons vers zuurstof geven is het simpelweg gezond om planten in huis te halen. De bekende kamerplanten kunnen daarnaast ook een leuke rol spelen in de decoratie thuis. Wissel bijvoorbeeld op een speelse manier af tussen de planten en potten die je in een kamer neerzet. Kamerplanten kopen is toch nog best een flinke klus. Je wilt namelijk alleen de juiste planten kopen voor de geschikte plek thuis. Wanneer je bijna nooit direct zonlicht in het huis krijgt is het bijvoorbeeld niet handig om te kiezen voor een kamerplant die juist veel direct zonlicht nodig heeft. Het is dan ook aan te raden om dit soort kenmerken die bij de plant horen goed in de gaten te houden. Een plant voor de badkamer bijvoorbeeld kan je mogelijk niet zomaar in iedere andere ruimte plaatsen. 

En op kantoor

Ook op het werk is het erg handig om leuke planten neer te zetten. De planten die je op het werk kwijt kan worden hierdoor ook wel kantoorplanten genoemd. Met goede kantoorplanten zorg je niet alleen voor een betere sfeer in het kantoor. Deze planten zorgen vaak ook extra goed voor het verversen van zuurstof in de kamer. Doordat er veel vers zuurstof in de lucht zit, zal de concentratie van mensen beter worden. Wanneer je dus de juiste planten in het kantoor neerzet, kan dit zo maar betekenen dat de medewerkers harder aan het werk kunnen gaan. Hierdoor zorg je dus niet alleen voor een gezellig groen kantoor, maar ook voor betere prestaties op de werkvloer.