27 mei 2024
Metalura

Maak een paradijs van jouw serre met deze tips

Het kan een goed idee zijn om je huis uit te breiden met een serre. Zo creëer je extra ruimte en heb je een plek om bij alle weersomstandigheden heerlijk van de tuin en het daglicht te genieten. Maar hoe maak je nu een waar paradijs van jouw serre? Wij geven je hier een aantal tips!

1. Lichte en neutrale kleuren

serre

Het fijne aan een serre is dat je hier kunt genieten van het daglicht. Je wilt dan natuurlijk wel dat dit zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Kies bij het inrichten van je serre daarom zoveel mogelijk voor lichte en neutrale kleuren. Op die manier wordt het licht mooi weerkaatst en maak je hier zo goed mogelijk gebruik van.

2. Plaats niet teveel meubilair

Wellicht wil je in de serre kunnen dineren en kunnen relaxen op een loungebank. Je hebt dan echter verschillend meubilair nodig en in een kleinere serre kan dit al snel te druk zijn. Dit kun je het beste voorkomen, omdat het licht dat naar binnenvalt dan niet goed tot zijn recht komt. Ook lijkt de ruimte optisch kleiner. Kies daarom bij een kleinere serre voor alleen een bank of alleen een eettafel met stoelen. Een andere optie is om te kiezen voor een kleine, ronde eettafel en een niet te grote bank.

serre

3. Kleed je serre aan met planten en bloemen

Een serre is een prachtige plek om planten en bloemen te plaatsen. Zo geniet je in de serre nog meer van de natuur en fleur je de ruimte helemaal op. Voor sommige planten en bloemen is het buiten te koud, maar die kun je wel in je serre plaatsen!