18 juni 2024

Loodgieter inhuren of zelf doen?

Er is een fijne balans als het gaat om sanitair reparaties. Als je het zelf doet, kun je veel geld besparen, iets leren over je thuissystemen en voel je de voldoening van een goed stuk werk. Wanneer je een reparatie verkeerd doet kun je een eenvoudig probleem mogelijk omzetten in een sanitaire noodsituatie en uitgebreide waterschade zelfs veroorzaken. Het is van cruciaal belang om te weten wanneer je een klus zelf kunt uitvoeren en wanneer je een loodgieter moet inhuren.

Zelf een klus doen

Veel huiseigenaren genieten van doe-het-zelf renovatie- en reparatieprojecten voor woningen. Als je een project plant en de doe-het-zelf-route overweegt, volgen hier enkele tips die je kunnen helpen met jouw plannen.

Heb je de nodige vaardigheden?

Overweeg je eigen vaardigheden zorgvuldig. Hoewel veel van de hedendaagse producten voor verbetering van het interieur ontworpen zijn om het voor doe-het-zelvers gemakkelijk te maken, zullen andere projecten gespecialiseerde vaardigheden vereisen. Zien hoe iets werd gedaan op een TV-renovatieshow is niet hetzelfde als praktische ervaring hebben. Over het hoofd komen kan uiteindelijk meer geld en frustratie kosten dan professionele hulp in de eerste plaats.

Heb je de tijd?

Renovatie of belangrijke thuisreparatieprojecten kunnen veel tijd vergen om te voltooien. Als het werk jouw dagelijkse routine verstoort of jouw huis blootstelt aan weersinvloeden, kunnen vertragingen een probleem zijn. Dus voordat je het zelf doet, wees realistisch over hoeveel tijd het werk gaat kosten. Ga ook na of het in jouw vermogen zit of niet. Als je de tijd niet hebt, kun je een loodgieter inhuren.

Heb je de gereedschappen?

Geld besparen door het zelf te doen, kan gemakkelijk worden ondermijnd als je honderden dollars moet uitzetten voor gereedschappen en apparatuur. Huren is altijd een optie, maar de kosten kunnen ook snel oplopen als je in jouw vrije tijd aan het werk bent. Dus als je een doe-het-zelf-budget ontwikkelt, moet je realistische kosten opnemen voor het kopen of huren van gereedschappen en apparatuur.

Wil je geld besparen?

Als de belangrijkste reden om het zelf te doen, is om geld te besparen, praat dan met een aannemer voordat je een definitieve beslissing neemt. Je kunt ook besparen door zelf het eindwerk te doen, zoals schilderen of behangen, terwijl je het meer complexe werk overlaat aan het loodgietersbedrijf in Den Haag.

Doe-het-zelf-projecten vermijden

Zet veiligheid voorop. Hier zijn enkel projecten waarvoor je zeker een loodgieter moet inhuren.

  • Loodgieterswerk, cv ketel onderhoud, elektrische- en gasreparaties en installaties zijn volgens de wet verplicht, volgens de provinciale voorschriften. Zorg ervoor dat je de regels kent waar je woont – en volg ze. In het belang van de veiligheid van jouw gezin, mag werk met elektriciteit en / of gas alleen door een gekwalificeerde aannemer worden uitgevoerd. Omdat dit soort werk kan resulteren in een veiligheidsrisico als het verkeerd wordt gedaan, zijn meestal vergunningen vereist.
  • Dakbedekking of ander buitenwerk met hoogtes vereist de juiste veiligheidsuitrusting die correct moet worden gebruikt. Als je niet over dergelijke apparatuur beschikt en weet hoe je deze moet gebruiken, neem dan geen risico’s, huur een professional in.
  • Asbestverwijdering is een ander gebied waar je altijd een loodgieter moet gebruiken, en provinciale wetten vereisen dit waarschijnlijk. Breng jouw gezondheid en dat van jouw gezin niet in gevaar door dit werk zelf te doen.