27 mei 2024
Dakdoorvoeren

Leer van mijn fout en controleer je dakdoorvoeren goed

Je dakdoorvoeren controleren, dat staat waarschijnlijk niet op je lijstje. Bij mij overigens ook niet, maar dat is wel de reden waarom ik ben begonnen met deze blog. Zelf heb ik het geluk dat ik getrouwd ben met een vrouw met groene vingers. Zij vindt het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Mij zou je echt niet moeten vragen of het nou onkruid is of een plant. Daarom neem ik de klusjes in huis voor mijn rekening.

Kunststof

Dakdoorvoeren vervangen

Door onze eigen bomen en die van de buren wilt de tuin wel eens vol blad liggen. Dit is natuurlijk geen ramp, maar het is wel vervelend dat het dak van de schuur ook vol ligt. Helemaal wanneer het goed geregend heeft dan ligt het vol met kleine takjes en andere dingen die een boom laat vallen. Maar met een trap kom je tenslotte zo het dak op. Tijdens de laatste regenbui ging het wel aardig te keer. Dus de volgende dag wilde ik de trap pakken om het dak van de schuur schoon te maken. Alleen druppelde het binnen. Je kon het spoor zo volgen over het dak. Wat bleek nou. Mijn dakdoorvoeren waren zeg maar gerust oud. Er waren kleine scheurtjes in gekomen door de droogte, waardoor ze niet meer waterdicht waren. Mijn tip aan jou is om niet alleen de boel schoon te maken, maar ook te controleren. Dit had in mijn geval gemakkelijk voorkomen kunnen worden.

Folie

Ik ben dus even rond gaan vragen en via via kwam ik terecht bij Werova. De website zag er supergoed uit en ze hebben precies wat ik nodig heb. Ik ga dus zeker online een bestelling plaatsen. En hopelijk zijn mijn problemen daarmee verleden tijd. Nieuwsgierig geworden? Dan raad ik je zeker aan om de website ook eens te bekijken.