18 juni 2024

Je hebt een bureaustoel ergonomisch nodig!

Zit je veel tijdens werk? Heb je klachten die je niet eens weet waar ze vandaan komen? Wist je dat te veel zitten serieuze vervolgen heeft voor jouw gezondheid? Het zorgt voor veel stress in onze lichaam en vooral op onze ruggenwervels. Vanwege de lichamelijke klachten van urenlang zitten achter een bureautafel, werd de bureaustoel ergonomisch ontworpen. Bureaustoel ergonomisch is een stoel die ontworpen werd om het lichaam van mensen zo goed mogelijk te ondersteunen wanneer ze urenlang moeten zitten. Er wordt rekening gehouden met het postuur, de steun, de gezondheid en het comfort van de persoon bij het maken van een bureaustoel ergonomisch.

Wanneer is een bureaustoel ergonomisch goed?

Een bureaustoel ergonomisch is goed wanneer de onderdelen zoals de rugleuning en zitplaats verstelbaar zijn en ook goed zijn gevuld. Het moet op zo’n manier gemaakt dat het de positie van bepaalde lichamelijke delen zoals jouw bekken kan corrigeren en het helpt bij het voorkomen van lichamelijke klachten. Daarnaast heeft een bureaustoel ergonomisch een rugleuning lendensteun. Dit is de meeste essentiële onderdeel omdat het de natuurlijke s-vorm van de wervelkolom ondersteunt. De armleuning, hoofdleuning en comfortabele zachte vulling zijn allemaal een pre want die verminderen de spanning in de bovenlichaam, schouders en nek en zorgen ervoor dat je ontspant.

Maak optimaal gebruik van de bureaustoel!

Om ervoor te zorgen dat je de voordelen van een bureaustoel ergonomisch echt voelt, moet je goed leren zitten. Maar hoe doe je dat? Je moet rechtop gaan zitten en voorkomen dat je onderuitzakt. Vervolgens zet je beide voeten plat op de grond en vermijd het kruisen van jouw benen. Dit maakt bloedcirculatie in jouw benen mogelijk. Je moet een armlengte afstand houden van jouw computerscherm en jouw armen moeten parallel aan de vloer worden gehouden. Als laatste moet je jouw nek zich in een ontspannen en neutrale positie bevinden. Wanneer je dit eenmaal kunt doen, kan je elke dag optimaal profiteren van jouw bureaustoel ergonomisch.