23 april 2024

Glas schoonmaken – tips

Beschik jij over een glazen douchedeur, of een glazen schuifwand balkon (bijvoorbeeld van www.metalura.nl)? Glazen deuren zijn erg functioneel, maar tegelijkertijd zul je deze wel goed moeten onderhouden. Vooral in de badkamer zullen er kalkresten achterblijven op je deur, waardoor het belangrijk is dat je hier regelmatig aandacht aan besteedt. Hieronder vind je wat tips voor het schoonmaken van glazen deuren.

Glas schoonmaken zonder strepen

Je wilt natuurlijk geen strepen achterlaten op je net schoongemaakte glazen deur. Gelukkig bestaan er verschillende trucjes (die ook voor het lappen van je ramen gelden) waarmee je streeploos glas schoon kunt maken. Eén daarvan is om een scheutje schoonmaakazijn of ammoniak aan het water toe te voegen waarmee je het raam of het glas schoonmaakt. Niet alleen voorkomt dit strepen, het zorgt er ook voor dat het glas ontvet wordt. Een andere manier is om gebruik te maken van Dreft. Het glas wordt hierdoor mooi schoon.

Kalk voorkomen

Wil je je douchedeur weer mooi hebben, dan is alleen het schoonmaken ervan niet genoeg. Je zult de deur ook kalkvrij moeten krijgen. Al na een paar douchebeurten zul je kalk opmerken op de douchedeur. Uiteraard is het het beste om dit te voorkomen, zodat je het ook niet schoon hoeft te maken. Dit kun je doen door na iedere douchebeurt de glazen deur droog te maken met een doek. Je kunt hiervoor ook een douchewisser gebruiken.

Kalkaanslag op je douchedeur verwijderen

Zit er al kalk op je douchedeur? Dit kun je verwijderen door middel van schoonmaakazijn. Meng daarvoor water met schoonmaakazijn en een beetje citroensap. Wanneer je dit vervolgens op het glas sprayt, in laat werken en vervolgens afneemt met een natte spons, zul je zien dat de hardnekkige kalk verwijderd wordt. Zo kun je voortaan weer douchen in een schone, kalkvrije douche!