23 april 2024

Geef jouw huis een simpele make-over voor het nieuwe jaar

De lente komt er eindelijk bijna aan. De zon schijnt alweer vaker en dat is heerlijk, maar schijnt ook een spotlight op alles dat nog opgeknapt moet worden aan je huis. Kapotte of afgebladderde houten raamkozijnen, het tuinhuisje dat de koude maanden nauwelijks doorstaan heeft en de overkapping die ook betere tijden heeft gekend. Tijd om aan het klussen te gaan dus! In dit artikel lees je alles waar je extra goed op moet letten bij jouw controle rondje van het huis.

Vertrouwen is goed, controleren is beter

Het opknappen van je huis en ervoor zorgen dat het er weer als nieuw uitziet, hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een beetje klusser kan dit makkelijk zelf, al helemaal als je jouw huis al goed onderhoudt. Toch kunnen kleine beschadigingen al flink afdoen aan het uiterlijk van je huisje. Als je ervoor wil zorgen dat jouw huis weer als nieuw lijkt, dan is het simpelste om te kijken of de buitendeuren, kozijnen en randen van het dak er nog goed uitzien. Hierbij kun je letten op de kleur en of verf afbladdert, maar ook of het loskomt of er happen uitzijn. Met het heftige weer de afgelopen maanden kan er van alles gebeurd zijn met de buitenkant van je huis. Ziet alles er nog goed uit? Dan kan je kijken of je binnen nog een project kan starten, zijn er wel problemen, dan is het nu de perfecte tijd om het aan te pakken.

Gemakkelijk weer een nieuw huis

Het meest waarschijnlijke is dat jouw houten kozijnen en deuren een opknapbeurtje kunnen gebruiken. Dit hoeft echter niet zo ingewikkeld te zijn als het lijkt. Kijk bijvoorbeeld op de Remmers webshop wat je in huis kan halen voor jouw make-over. Vooral voor de buitenkant van je huis kom je al ver met dekkende houtbescherming voor buitenhout. Zo voorzie jij jouw deuren en kozijnen van een nieuw likje verf en zijn ze weer goed beschermd voor de komende jaren. Eerst even schuren, vervolgens afplakken en dan kan je verven. Al helemaal als de zon schijnt is dit perfect om te doen, omdat je verf sneller droogt. Ook je tuinhuisje kan je zo een nieuwe look geven, zodat deze goed matcht met sfeer die je dit jaar in jouw tuin wil.

Een goede basis voor een strakke binnenkant

Ook binnenshuis kan je een boel opknappen. Zo kan je een vers doek creëren om jouw kamers een nieuwe look te geven. Denk bijvoorbeeld eens na over het verven van de deuren, zodat ze matchen met de sfeer in de kamer. Je kan ook de trap aanpakken en voorzien van goede bescherming tegen alle mensen die steeds op en af gaan. Je kan ook oude, houten meubels nieuw leven inblazen door ze simpelweg op te schuren en te verven, zo maak je ze passend voor welke kamer je maar wil. De opties zijn eindeloos en vaak is het niet meer werk dan schuren en verven. Als jij jouw houtwerk goed beschermd dan hoef je er vervolgens jaren niet meer naar om te kijken, maximaal genieten dus van minimaal werk.