18 juni 2024

Geef je een tuin een nieuwe look

Als je aan het klussen bent rondom je woning kun je net zo goed ook meteen de tuin aanpakken. Met een hedera haag zorg je er voor dat je tuin netjes omheind is. Vrolijk de tuin ook meteen op met wat bloemen. Voor in het voorjaar poot je wat bollen in de grond en voor de in zomer kun je een passiebloem kopen. Deze zal op een gegeven moment de hele muur opvullen wat natuurlijk een prachtig gezicht is. Meer weten over de hedera haag en de passiebloem? Lees dan snel verder!

Plant een hedera haag in je tuin

Een hedera haag wordt in de volksmond ook wel klimop genoemd en wordt vaak gebruikt in Nederlandse tuinen. Deze klimop is zo geliefd omdat deze goed tegen kou kan. Je kunt er gemakkelijk een muur of schutting mee laten begroeien zodat je helemaal omringd bent met groen. Met een hedera haag heb je bovendien ook niet snel last van onkruid. Je moet alleen wel oppassen dat de klimop niet al te groot wordt. Anders kan de schutting bijvoorbeeld om gaan vallen. Het beste is om een aantal vaste planten bij de hedera haag in de buurt plaatsen. Op die manier kun je de grond goed koel houden. Qua planttijd is het het beste om de hedera haag tussen maart en oktober te plaatsen.

Passiebloem geeft veel kleur aan je tuin

Als je niet een al te moeilijk bloem wilt hebben is de passiebloem een goede keuze. Zo is het ook erg gemakkelijk om er een stekje van te nemen. Als je al iemand kent die een passiebloem heeft, kun je die eens vragen of je daar een stekje van mag hebben. Ook als je niet zo’n grote tuin hebt is de passiebloem een goed idee. Je kunt hem namelijk ook heel goed in een pot laten groeien. Natuurlijk moet de pot wel van redelijk formaat zijn zodat de wortels van de passiebloem zich goed kunnen ontwikkelen. Daarbij is het van belang om er op te letten dat de pot ook leeg kan lopen. Teveel water voor je passiebloem is ook weer niet goed. Zorg er ook voor dat de passiebloem in de zon staat. Hij heeft namelijk veel zonlicht nodig.

Fruit van de passiebloem

Een leuk weetje is dat de passiebloem ook vruchten geeft. Deze heten ook wel maracujá. Alleen in Nederland is het vaak niet warm genoeg om de vrucht goed te laten rijpen.