27 mei 2024
Schoonmaken

Een composiet aanrechtblad schoonmaken en houden

De beste manier om een composiet aanrechtblad te schoonmaken is het gebruik maken van de juiste middelen. Deze middelen zijn speciaal gemaakt om stenen oppervlaktes schoon te maken zonder dat het, het materiaal aantast. Deze middelen zijn vaak niet eens heel veel duurder dan reguliere en algemene schoonmaak middelen. Het is dan ook vreemd dat mensen er nog steeds voor kiezen om gewoon standaard schoonmaakmiddelen te gebruiken. Mensen weten alleen niet dat het gebruik van standaard middelen de onzichtbare beschermlaag aantast. Maar op welke manier maak jij nou jouw aanrecht goed schoon?

De stappen om goed jouw aanrecht schoon te maken

  1. Begin met het juist middel om het aanrecht mee schoon te maken, het gaat hier dus om een middel dat gespecialiseerd is om stenen oppervlaktes schoon te maken
  2. Maak het aanrecht volledig en grondig schoon. Vergeet hier geen enkele plek, houdt dus rekening met alle vervelende en lastig te bereiken plekken
  3. Omdat je een echt grote schoonmaak hebt gehouden kan de beschermlaag beschadigt zijn,  het is daarom aan te raden deze opnieuw aan te brengen.
  4. Laat de nieuwe coating 24 uur goed intrekken en drogen.
  5. Neem het volledig aanrecht af met een droge doek om eventueel overschot van de coating weg te vegen.

Als jij al deze stappen hebt uitgevoerd is het noodzakelijk om kleinschalige maar periodieke schoonmaakbeurten uit te voeren in de tijd hierna.