23 juli 2024

De voordelen van teakhouten meubels

Teakhout is een populaire houtsoort. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van teakhouten meubels? Je leest het hier!

Het is sterk

Wanneer je voor teakhout kiest, weet je zeker dat je sterk materiaal in huis hebt. Teakhout werd niet voor niets vroeger gebruik voor het bouwen van huizen. En ook nu nog wordt teakhout gebruikt in de scheepsbouw. Vooral wanneer je jouw meubels tegen een stootje  moeten kunnen is teakhout dus een goede keuze. Krijg je dus veel mensen over de vloer of heb je kinderen? Dan is teakhout een uitstekende oplossing.

De uitstraling

Teakhout heeft uiteraard een zeer warme uitstraling. Zelfs in modernere stijlen kun je heel goed teakhouten meubels toevoegen. Zo creëer je ook in een wat kille omgeving meer warmte. Want wie wil nu niet een gezellige sfeer in huis?

Duurzame productie

Duurzaamheid is vandaag de dag een veelbesproken onderwerp. En dat is ook niet zomaar. Het is zeer belangrijk dat we bewuster gaan leven. En teakhout draagt daar zeker aan bij. Zo komt teakhout uit gerecyclede huizen uit Oost-Java. Het hout wordt hier opgekocht door meubelmakers en verwerkt tot meubels met mooie, warme kleuren. Daarnaast worden de producenten van het hout zorgvuldig gecontroleerd op duurzame productie. Vind je duurzaamheid dus belangrijk? Dan is teakhout wat voor jou.

Het vergt weinig onderhoud

Ten slotte hoef je teakhout weinig te onderhouden. Het hout is erg dicht en bevat natuurlijke oliën en vetten. Hierdoor is het lang houdbaar en vergt het ook weinig onderhoud.