23 juli 2024

Welke keurmerken zijn er voor sloten?

Keuze uit verschillende soorten sloten

Tegenwoordig heb je een ruime keuze uit verschillende soorten sloten. Bij veel winkels kun je sloten halen en er zijn diverse bedrijven die sloten bij jou willen monteren. Maar hoe weet je nu welke sloten echt goed zijn? Dit kun je zien aan de keurmerken die de sloten hebben. In dit blog gaan we dieper in op welke keurmerken er zijn voor sloten. Lees dit blog nu snel verder!

Kosten en beveiliging van slot

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe sloten dan zul je zien dat de prijzen nogal variëren. Naast dat de prijzen variëren, varieert het ook per slot hoe goed ze beveiligen. Goedkope sloten beveiligen een stuk minder goed tegen inbraken dan sloten die in een hogere prijsklasse vallen. Duurdere sloten hebben het voordeel dat ze over een speciaal keurmerk kunnen beschikken. Maar welke keurmerken zijn er voor sloten en wat houden deze keurmerken in? Wij vertellen het je in dit blog.

Wat is een keurmerk

Een keurmerk geeft aan dat het slot een inbraakvertragende werking heeft. Dit maakt het lastiger voor een inbreker om jouw woning binnen te komen. Er zijn verschillende keurmerken te vinden, welke dat zijn lees je verder in dit blog.

Sloten keurmerk: SKG Keurmerk

Het SKG keurmerk wordt door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw verstrekt. Dit is een onafhankelijke stichting die de sloten test op stevigheid en duurzaamheid. Vervolgens wordt gekeken of een slot een, twee of drie sterren krijgt. Zo kun je goed zien of jouw gekozen slot jouw huis bewaakt tegen inbrekers. Een ster houdt de inbreker drie tot vijf minuten tegen. Bij twee sterren doet de inbreker hier minstens drie minuten langer over. En met drie sterren is het slot extra zwaar inbraak werend. Dit slot zorgt voor een vertraging van minimaal vijf minuten.

Sloten keurmerk: Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen, ook wel PKVW genoemd, is niet specifiek aan een slot gekoppeld. Dit certificaat wordt gegeven wanneer de woning voorzien is van kwalitatief hang- en sluitwerk. Dit moet ook aan bepaalde eisen van inbraakpreventie voldoen.

Tips voor veilig wonen

Wij raden om altijd licht te hebben bij de voordeur. Anders maak je het de inbreker heel makkelijk om ongezien binnen te komen. Zorg er ook voor dat het vanuit de hal zichtbaar is wie er voor jouw deur staan. Zo weet je wanneer je wel of niet open moet doen. Wil je graag meer lezen over veilig wonen of direct een slotenmaker in Amersfoort of omgeving inschakelen? Klik dan op de link of lees het blog op deze website.