23 april 2024
kunststof dakkapellen kopen

Vocht in de muur; Waar komt het precies vandaan?

De problemen die vocht in de muur kunnen veroorzaken, kunnen om verschillende redenen ook een enorme hoofdpijn veroorzaken. Ten eerste zorgt het ervoor dat verf afbladdert. Ten tweede laat vocht verschillende problemen achter; zoals schimmel, en onaangename geuren die de luchtkwaliteit aantasten.

Hoewel het probleem zich mogelijk alleen in bepaalde delen van uw huis voordoet, zult u echt de bron moeten opsporen. Als vochtproblemen onopgelost blijven, kan dit later een groot structureel probleem worden en ook een trigger worden voor allergieën en andere gezondheidsproblemen.

Hoe worden muren vochtig en wat kun je doen om vocht kwijt te raken? Dit is een veelvoorkomend probleem. Dus; In de post van vandaag gaan we de belangrijkste redenen bespreken, evenals dé manier om het te elimineren of de effecten ervan te verminderen.

Van buitenaf

Muren nemen normaal gesproken vocht op vanaf de buitenkant. Vaker wel dan niet ontstaan de lekken aan de buitenkant van de muur in de buurt van scheuren of gebieden die niet goed bedekt zijn.

Zonder de juiste behandeling zou dit de huidstructuur ernstig kunnen beschadigen; zelfs tot op het punt dat het gevaarlijk is voor u en uw huisgenoten. Naast het verslechteren van muren, kan het vocht dat wordt geabsorbeerd ook van binnenuit ontstaan en uw vloeren en plafonds beschadigen.

Condensatie van binnenuit

Dit laatste probleem komt vrij vaak voor in huizen met een oudere bouwstructuur. Veel mensen negeren het probleem of begrijpen het niet, doordat ze denken dat schimmel- en vochtproblemen alleen van buitenaf kunnen komen.

Het probleem begint wanneer, in een ruimte, waterdamp in contact komt met koude oppervlakken. Wanneer het condenseert, vormt het kleine waterdruppels die door muur heen gaan en door het optrekkende vocht donkere vlekken achterlaten. Denk maar eens aan keukens en badkamers die regelmatig te maken hebben met condens. 

Hoe lost u vochtproblemen in de muren op?

U zult de vochtige gebieden of gebieden met scheuren en beschadigingen moeten repareren. Hoewel u gespecialiseerde verf en andere producten kunt vinden om het probleem te minimaliseren, kunnen deze de bron van het probleem meestal niet volledig oplossen. In dit geval heeft u er veel meer aan een vochtbestrijder om hulp te vragen. Deze hebben het probleem vaak in een handomdraai voor u gefixt, waardoor u in de toekomst niet voor dezelfde problemen komt te staan.