27 mei 2024

Jouw puinafval snel opruimen en verwerken

Onder puinafval vallen alle steenhoudende materialen die afkomstig zijn van gesloopt metselwerk of beton constructies. Hieronder vallen bijvoorbeeld beton, metselwerk, tegels, klinkers, schoon grind of dakpannen. Het verzamelen en wegbrengen van afval kan veel tijd en moeite in beslag nemen. Je kunt het echter ook voor je laten doen door middel van het huren van een puincontainer. Benieuwd naar de kosten puincontainer? Die hangen van een aantal kenmerken af.

Kosten puincontainer

De kosten puincontainer zijn afhankelijk van een aantal kenmerken. Ten eerste maakt het natuurlijk uit hoe groot de container is die je wil huren. Je kunt kiezen uit containers met een formaat van bijvoorbeeld twee of drie kubieke meter, maar ook een grote container van bijvoorbeeld tien of elf kubieke meter. Er zijn ook nog een aantal tussenmaten. Hoe groter de container, hoe hoger de kosten. De tweede factor is de plaats waar de container afgeleverd moet worden. Als dit verder weg of moeilijker te bereiken is, draagt dit bij aan de kosten. De kosten hangen daarnaast ook nog af van het moment waarop je de puincontainer er wil hebben staan. 

kosten puincontainer

Afvalverwerking

Het puinafval wordt na ophalen op een duurzame manier verwerkt op het eigen terrein. Het afval wordt dan verdeeld in afvalstromen die bruikbaar zijn voor hergebruik. Al deze services zitten in de prijs inbegrepen.