23 juli 2024

Een citrusplant kopen, vitamines en heerlijke smaken in huis halen

Citrusvruchten zitten boordevol vitamines. Vitamine C behoedt je voor verkoudheden en houdt je afweersysteem op peil. Door een citrusplant voor bij jou thuis aan te kopen, haal je een mini-apotheek in huis. Citrusvruchten zijn bovendien ook lekker en je kunt er heel wat mee aanvangen. Geniet bijvoorbeeld van een vers vruchtensap dat verkoelend werkt bij warm weer. Of verwerk je citrusvruchten is een heerlijk dessert zoals taart of cake. En wat denk je van een vruchtensalade met je eigen gekweekte citrusvruchten? Je hoeft de deur niet meer uit om je vruchten te gaan kopen en je hebt ze altijd vers ter beschikking.

Kies uit de vele soorten citrusplanten

Bij een citrusplant denk je misschien automatisch aan sinaasappelen en citroenen. Maar je kunt ook je eigen limoenen kweken. En ken jij de rariteiten zoals Buddha-handje of citroenkaviaar? En zeggen kumquat of limequat jou niet? Dan is het tijd om deze heerlijkheden te ontdekken! Je vrienden of andere gasten zullen nogal opkijken bij deze bijzondere soorten. Het maakt je tafel nog exotischer!

Online kopen, zonder problemen thuis geleverd

Al deze citrusbomen en -planten kun je makkelijk via internet kopen. Kijk wel altijd goed naar de beschrijving: hoe groot de plant of boom wordt, op welke standplaats ze je moet zetten, of ze winterhard zijn en hoeveel water en meststoffen ze moeten krijgen. Hoe beter jij je citrusplanten verzorgt, hoe meer vruchten ze zullen dragen. Combineer ze ook met andere exotische planten en bomen, eventueel met andere tropische vruchten. Druiven, olijven, vijgen… het kan allemaal! Wedden dat je na de aankoop van één citrusplant je dit zo leuk vindt dat je er nog ander bij wil? Maak in je tuin een tropisch paradijsje voor jezelf. Omring je favoriete zithoekje of ligzetels met tropische planten en geniet ervan hoe ze groeien en bloeien. Veel groen in je tuin of op je terras is rustgevend en is zeer goed voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid.