27 mei 2024

Verhuizen als student

Verhuizen kan een hele klus zijn, ook als student. Misschien ga je voor het eerst op kamers, of verhuis je direct naar een leuk, zelfstandig appartementje. Hoe dan ook, voor een verhuizing dient een hoop geregeld te worden. Maar wat dan allemaal? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om die reden vind je in dit artikel wat nuttige tips die goed van pas kunnen komen bij een verhuizing.

Schakel hulp in

Je hoeft niet alles alleen te doen bij een verhuizing. Schakel gerust de hulp in van een verhuisservice, zoals http://www.vanderveldeverhuizingen.nl. Ook de hulp van vrienden en familie kan goed van pas komen. Met drie auto’s ben je sneller verhuisd dan wanneer je alleen gebruik kunt maken van je eigen auto. Ook het sjouwen van zware spullen gaat je waarschijnlijk niet alleen af. Hier zul je de hulp van een paar sterke mannen voor nodig hebben.

Meet alles op

Om er zeker van te zijn dat je meubels in je nieuwe woning passen, is het verstandig om alles goed op te meten. Kom erachter wat de lengte, breedte en hoogte van verschillende kamers, deuren en ramen is. Ook is het goed om te kijken of je meubels wel door de deur passen en of ze eventueel uit elkaar moeten daarvoor.

Houd je administratie goed op orde

Een verhuizing kan best wat geld kosten. Bedenk van tevoren wat er allemaal nodig gaat zijn en hoeveel geld dat kost. Houd je inkomsten en uitgaven bij in een overzicht, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan en bepaalde zaken opeens niet blijkt te kunnen betalen. Vergelijk daarnaast ook verschillende verhuisbedrijven met elkaar, zodat je uitkomt op de beste prijs en de hoogste kwaliteit. Door te vergelijken kun je flink wat geld besparen.