5 december 2023
vitra bank

Ontdek de prachtige houten lampen van Secto Design

Wanneer je vandaag de dag één of meerdere nieuwe lampen wenst te kopen voor in je interieur zal je kunnen vaststellen dat er best wat bijzondere exemplaren op de markt zijn terug te vinden. Het kopen van een standaard lamp wordt door veel mensen als niet langer interessant bevonden. Dat is het gevolg van het feit dat mensen graag willen dat hun interieur er tussenuit springt. Ben je op zoek naar bijzondere lampen die een echt meerwaarde zullen weten te realiseren voor je interieur? Dan is het zonder meer een aanrader om één of meerdere van de houten lampen te kopen uit het assortiment van het geweldige merk Secto Design. Je ontdekt er op deze pagina alles over.

Een eerste kennismaking met Secto Design

Voor het merk Secto Design geldt dat ze over een Finse oorsprong beschikt. Het merk is in het leven geroepen uit de behoefte aan originele lampen die van hout worden vervaardigd. Dit bij wijze van aanvulling op een soortgelijk meubilair. Voor deze Scandinavische lampen geldt dat ze met de grootst mogelijke zorg worden gemaakt. Dit gebeurt bovendien steevast door vakkundige personen en uiteraard volledig met de hand. Voor deze lampen geldt dat ze door experten worden bestempeld als zowel aantrekkelijk in look als in feel. Een extra sterke troef waar je op kan rekenen bij de houten lampen van Secto Design is terug te vinden in het tijdloze aspect. In de praktijk kunnen we vaststellen dat deze prachtige lampen niet alleen een absolute eyecatcher vormen in private interieurs, maar ook in openbare gebouwen. Ook in deze ruimtes zijn ze dus uitstekend te integreren. 

Ethisch en ecologisch verantwoord 

Er zijn heel wat verschillende eigenschappen die we kunnen toeschrijven aan de houten lampen van het merk Secto Design. In eerste instantie zijn deze lampen natuurlijk een geweldige streling voor het oog. Dat is echter niet alles. Voor heel wat mensen geldt dat ze het vandaag de dag ook ontzettend belangrijk vinden om in hun interieur te kunnen rekenen op uitstekend ethisch en ecologisch verantwoorde artikelen. Dat geldt zeker ook voor de lampen waar ze gebruik van maken. Voor de exemplaren van Secto Design geldt dat ze worden gemaakt van het PEFC-gecertificeerde berkenhout. Dit is het materiaal waar de lampenkappen uit worden vervaardigd. Dit hout wordt geteeld in Finland zelf. Dit zorgt ervoor dat er gebruik kan worden gemaakt van korte transporten. Het spreekt voor zich dat ook dit uiteraard een niet onbelangrijk ecologisch voordeel met zich meebrengt. 

Keuze uit een ruim assortiment met prachtige lampen

Het assortiment van het merk Secto Design kenmerkt zich door een groot aantal verschillende lampen die je kan kopen voor in jouw interieur. Voor al deze verschillende lampen geldt in de praktijk dat ze met de grootst mogelijke zorg zijn geproduceerd. Voor met name de hanglampen van dit merk geldt dat ze verkrijgbaar zijn in een zeer groot aantal verschillende uitvoeringen. Je zou ervoor kunnen kiezen om in je woning gebruik te maken van allemaal dezelfde lampen, maar ze zijn vaak ook perfect combineerbaar. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, wanneer je geen fan bent van standaard lampen en je op zoek bent naar iets echt unieks is het zeker meer dan de moeite waard om over te gaan tot het kopen van één van de Secto Design houten lampen.