27 mei 2024
Kunststof kozijnen repareren

Kunststof kozijnen repareren, ervaring

Heb je schade aan kunststof kozijnen als gevolg van veroudering, barsten, boren of werking? Na verloop van tijd kan het voorkomen dat een kozijn beschadigd raakt. Soms raakt een kunststof kozijn beschadigd door ongelukken, zoals tijdens het vervoer van het kozijn. Maar soms wordt een kozijn ook opzettelijk vernield. Bijvoorbeeld door inbraak of door ander soort geweld. Al deze schade aan raamkozijnen van kunststof, kunnen hersteld worden.

Kunststof kozijnen repareren

Kunststof raam beschadigd door boren?

Een belangrijke regel is dat je in een kunststof kozijn niet boren mag. De constructie aan de binnenkant wordt erdoor beschadigd waardoor het kozijn aan stabiliteit verliest. Is er per ongeluk toch in uw kozijn geboord, laat dit dan direct herstellen door professionele reparateurs. In ons huis werd jaren geleden een aantal kunststof ramen geplaatst. Deze bevonden zich op de eerste verdieping bij het balkon. Een klusjesman was op een dag zo onverstandig om in een kozijn te boren. Het gat leek onherstelbaar. Na overleg met vakmensen van Dryvinyl.nl. werd ons uitgelegd dat ze de schade konden herstellen. Dat hebben ze keurig gedaan.

Kunststof kozijnen, schade door inbraak, vuur of transport?

Kunststof kozijnen repareren is geen klusje voor iedereen. De kozijnen kunnen door transport beschadigd zijn en zijn daardoor waardeloos voor de verkoop. Na herstel door vakkundig hersteldienst is het kozijn weer zo goed als nieuw en zonder risico te plaatsen. Inbrekers kunnen kozijnen ook flink beschadigen. Ook dergelijke schade kan in de meeste gevallen weer keurig hersteld worden. En als je zelf uitschiet met een brander en een kunststof kozijn loopt een lelijke brandwond op, ook dan kan het kunststof kozijn in veel gevallen weer onzichtbaar gerepareerd worden.