5 december 2023
kunststof dakkapellen

Kunststof dakkapellen

Een dakkapel is een soort extra opbouw die bovenop het dak geplaatst wordt. Hier wordt vaak ook een raam in geplaatst. Dit zorgt er voor dat er meer licht in het huis komt. Er zijn verschillende soorten dakkapellen zo heb je bijvoorbeeld prefab die is als het ware al gemaakt dus word in zijn geheel geplaatst. Dan heb je ook nog een traditionele dakkapel dit is een dakkapel die ter plaatse wordt opgebouwd. Maar ook de materialen kunnen van verschillende dingen zijn zo heb je bijvoorbeeld kunststof dakkapellen, zink, hout, riet.

kunststof dakkapellen kopen

Ook kun je er voor kiezen om een balkon met deur als dakkapel te nemen. Er zijn erg veel keuzes in wat voor soort dakkapellen er zijn. Een dakkapel zorgt niet alleen voor meer licht maar zorgt het ook voor extra ruimte. Dit komt omdat er een stuk bij aan wordt gebouwd. 

De plaatsing van een dakkapel brengt nog meer voordelen met zich mee. Heeft u een koopwoning? Uw huis krijgt automatisch na een plaatsing van een dakkapel direct meer waarde. Dit komt omdat je door het dakkapel een groter loop oppervlakte krijgt. Het oppervlakte is het aantal m2 waar u kunt lopen. Door dit grotere woonoppervlakte zorgt dit voor een hogere taxatiewaarde van uw woning. U heeft dus niet alleen zelf profijt van de extra ruimte en het extra licht in uw woning, maar ook nog eens dat de verkoopwaarde van uw huis stijgt dankzij het dakkapel.

Voor sommige dakkapellen is het belangrijk dat u een vergunning heeft. Als u deze niet heeft is het niet toegestaan om bepaalde dakkapellen te plaatsen op uw woning. Wilt u liever een dakkapel waar geen vergunning voor nodig is, dan kunt u het best gaan voor een dakkapel met een plat dak.