6 december 2023

Hoe je je interieur kunt verrijken met LED licht

Met hun flexibiliteit en vermogen om lange oppervlakken te verlichten, zijn LED-strips een van de meest veelzijdige lampen die beschikbaar zijn. Veel LED-strips kunnen zelfs licht in verschillende kleuren bieden, waardoor ze ideaal zijn om niet alleen uw huis te verlichten, maar ook interessante esthetiek te creëren, de sfeer te bepalen en de beste functies van uw huis te benadrukken. 

Hoewel LED-strips (vooral slimme LED-strips) op elke manier kunnen worden gebruikt, kunt u deze tips gebruiken om het meeste uit uw LED verlichting te halen.

Onderkast stripverlichting

LED-striplampen zijn de perfecte verlichting onder de kast in de keuken, zodat u uw hele werkoppervlak kunt verlichten. Omdat Philips Hue lichtstrips op maat kunnen worden gesneden en gemonteerd met de meegeleverde lijm, zijn ze ongelooflijk eenvoudig te installeren, zonder boren. U kunt een nog groter effect creëren door de onderste kasten in de buurt van de vloer in uw keuken te bekleden. Zet de lichten op een lage gloed, waardoor een ontspannen sfeer ontstaat die net helder genoeg is om je midden in de nacht door de keuken te leiden voor die mid night snack.

Schets je tv

Met hun zelfklevende achterkant kunnen LED-strips op bijna elk oppervlak worden gemonteerd, inclusief de achterkant van uw tv of de binnenkant van uw entertainmentcentrum in de woonkamer. Met de LED strip casting licht tegen de muur achter de tv, kunt u een mooie omtrek van licht te krijgen.

Helder idee: Wanneer hue-lichtstrips op de tv worden gemonteerd, kunnen ze worden gebruikt om een surroundverlichtingservaring in uw woonkamer te creëren terwijl u een film of tv-programma bekijkt. Bekijk de LED-strip knipperen, ophelderen, dimmen en van kleur veranderen in sync met de inhoud op je scherm met behulp van de Hue Sync-desktopapp of de mobiele Hue Sync-app in combinatie met een Philips Hue Play HDMI Sync Box.

Belijn de trap

Ledverlichting onder de trap kan op twee manieren worden gedaan – onder elke afzonderlijke trede of langs de zijkant van de hele trap – maar de gemakkelijkere manier is de laatste, omdat het veel minder meten en snijden vereist. Hue-lichtstrips kunnen op maat worden gesneden op aangewezen markeringen, maar kunnen ook worden uitgebreid met Hue-lightstrip-extensies.

Zelfs wanneer u besluit om een LED-strip langs de zijkant te gebruiken, heeft u nog steeds keuzes: u kunt de LED-strip langs de basis van de trap laten lopen, slim verborgen in trim of plint, of langs de binnenkant van de leuning. Met slimme LED-strips kunt u ook een bewegingssensor toevoegen om uw lichten automatisch aan te laten gaan terwijl u voorbij loopt – vooral handig voor die nachtelijke uitstapjes de trap af.

Markeer objecten en meubels

Schets bepaalde meubels om een echt unieke sfeer te creëren. Gebruik een LED-strip onder of achter de bank in de woonkamer om een gezellige ruimte te creëren om te ontspannen of de planken van een boekenkast of display-eenheid te bekleden om uw favoriete verzamelobjecten in de schijnwerpers te zetten.

Een ledstrip kopen  is dus geen slecht idee!