5 december 2023

Een draai kiep raam is echt ideaal

Een draai kiep raam kun je in twee standen openen. Je kan hem draaien, dus volledig openen en in een kiep stand zetten, dan is alleen de bovenkant geopend. Hiermee heb je keuze in hoe je je raam open wilt zetten. Deze unieke oplossing is ideaal voor veel ruimtes in je huis, maar vooral geschikt zijn voor badkamers en keukens. Je kan met een draai kiep raam namelijk zowel ter ventilatie hem open laten staan als volledig doorluchten. Hiermee houd je jouw badkamer en keuken mooi droog. 

Voordelen draai kiep raam

Het gebruik van een draai kiep raam biedt tal van voordelen. Een voordeel is dat ze volledig open kunnen. Je kan dus een kleed uitkloppen of, wanneer het lekker weer is, het raam openzetten om je huis te luchten. Je kan draai kiepramen zowel in hout als kunststof krijgen. De gebruikte materialen zijn niet veel zwaarder dan een normaal raam, dus het is gemakkelijk om het raam te openen of te sluiten wanneer dat nodig is. Je hebt maar één klink aan het raam waarmee je bepaald of je het raam helemaal open doet of in de kiep stand zet.

Een draai kiep raam schoonmaken

Wanneer je de ramen buiten wilt schoonmaken, is dit voor de begane grond makkelijk. Maar op de eerste verdieping is dit al een stuk moeilijker. Laat staan op verdiepingen nog hoger. Doordat een draai kiep raam naar binnen open gaat, kun je deze van binnenuit reinigen. Dit is ideaal, zo kun je namelijk veilig vanuit huis jouw ramen en kozijnen schoonmaken. Je hoeft geen glazenwassen in te schakelen en je kunt ze schoonmaken wanneer je maar wilt. 

Een draai kiep raam vervangen als er een barst in zit

Vroeger had je nog wel eens een raam dat in tweeën gedeeld was. Je had dan een klein raampje bovenin die open kon, en een groot raam eronder die dicht was. Dit grote raam kon dus ook niet open en was vanaf buiten met glaslatten gemonteerd. Wanneer er een barst in het raam kwam, dan was dit zeer lastig om te herstellen. Net als het voordeel met schoonmaken, is een draai kiep raam van binnenuit te vervangen. Wanneer er een barst in je raam zit, dan hoef je geen dure glaszetter met een steiger of hoogwerker te laten komen. Ook hij kan vanaf binnen jouw raam vervangen. 

Laat jouw ramen vervangen

In veel nieuwbouwhuizen worden standaard draai kiep ramen geplaatst. Woon jij in een huis dat voor het tijdperk van het bestaan van het draai kiep raam gebouwd is? Dan is het vervangen van jouw ramen en kozijnen zeker de moeite waard. Je kunt bovendien houten kozijnen direct vervangen voor energiezuinige en duurzame kunststof kozijnen. Plaats in badkamer, keuken en slaapkamer sowieso draai kiep ramen voor heerlijk comfortabel wonen. Wanneer je de ramen laat vervangen, laat dan een professional zoals Meneer Kozijn dit doen. Met name het opmeten is belangrijk omdat bij oude huizen soms het buitenkozijn niet vervangen kan worden. De muurankers zitten hier soms aan bevestigd. Informeer goed welke maten je nodig hebt om te voorkomen dat je met een kozijn zit die uiteindelijk niet past.