5 december 2023

Ook met minder weer buiten zitten? Dat kan!

Ondanks dat we afgelopen maanden ontzettend hebben mogen genieten van het mooie weer komt hier uiteraard ook weer een keertje een einde aan. Het kan niet altijd feest blijven en dat heeft de storm van afgelopen dagen ons weer even laten zien. We zijn weer even met onze neus op de feiten gedrukt dat Nederland haar bijnaam “koude kikkerlandje” echt nog niet kwijt is. Toch hoeft minder weer niet meteen te betekenen dat jij niet meer van je tuin kan genieten. In dit blog vertellen we je graag hoe!

Plaats een overkapping

Ben jij al bekend met een overkapping voor in de tuin? In de volksmond staat deze overkapping ook wel bekend als een veranda en de veranda is een uitkomt voor een ieder die ook met minder weer van de tuin wil genieten. Een veranda is een overkapping die, in de meeste gevallen, aan de achterzijde van je huis wordt bevestigd. Door dit te doen bouw je de overkapping als het ware over je terras heeft waardoor je terras deels opgesloten wordt. De bovenkant en de zijkanten zijn voorzien het materiaal wat je voor ogen hebt en alleen de achterzijde is open. Hierdoor kan je nog wel steeds genieten van je tuin en alles wat erbij hoort zonder ook maar enige last te ervaren van de regen of wind. Een bekende uitvoering die tegenwoordig steeds vaker wordt verkocht is bijvoorbeeld de douglas veranda.

De voordelen en nadelen van een veranda

Zoals elk product heeft ook de veranda uiteraard zo zijn voordelen en nadelen. De voordelen van een veranda is uiteraard dat je droog zit. Je zult geen last hebben van regen of wind. Daarnaast blijven je spullen die onder de veranda staan ook droog zoals je tuinmeubelen of je BBQ. Op deze manier ga je weeraanslag tegen en zullen je spullen veel langer mee gaan. Daarnaast oogt een veranda ook heel stijlvol en maakt het van je terras echt een aparte ruimte terwijl het toch niet helemaal afgesloten is. Enige nadelen van de veranda zijn dat het uiteraard een vast bouwsel is. De veranda kan niet even 1-2-3 verplaatst worden mocht dat de wens zijn. Daarnaast hangt er ook een prijskaartje aan maar houd je van het buitenleven in je tuin? Dan is dit waarschijnlijk het minste obstakel.  

Verschillende modellen en materialen

Veranda’s worden in verschillende modellen en met verschillende materialen aangeboden op de markt. Welke veranda bij jou past hangt uiteraard helemaal af van je wensen en je eisen maar ook van je tuin inrichting. Heb je bijvoorbeeld een landelijke woonstijl? Dan past een houten veranda waarschijnlijk het beste bij je tuin. Heb je een moderne woonstijl? Dan ga je misschien liever voor aluminium. Benieuwd welk model op jouw wensen aansluit? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van de aanbieders van veranda’s.