22 februari 2024

De mooiste klimplanten voor in je tuin deze zomer 

De zon laat zich langzaam aan weer zien en we kunnen ons voorzichtig aan weer gaan verheugen op de warme voorjaars- en zomerdagen. Dit is dan ook de tijd van het jaar om het huis weer schoon te maken en om de tuin eens goed onder handen te nemen. Als je dit goed aanpakt, heb je op de warme zomerdagen een prachtig gekleurde, bloeiende tuin met heerlijk geurende bloemen en mooi uitziende planten. Een goede manier om de zomer de tuin in te halen, is door gebruik te maken van klimplanten in de schutting, door het hekwerk heen of natuurlijk in de haag van je tuin. Wil je ook een mooie klimplant in de tuin en dan het liefst eentje met prachtige bloemen? Lees dan snel verder om te ontdekken wat de mooiste klimplanten voor in je tuin zijn voor de zomer van 2022.

Roze sterjasmijn

De roze sterjasmijn, ook wel de Star of Sicily genoemd, is een prachtige klimplant met friszoet geurende bloemen in een zachtroze kleur. De bloemen van deze plant hebben de vorm van jasmijn en de bladeren van de klimplant zijn mooi, diepgroen, ook gedurende de winter. De roze sterjasmijn is een klimplant die bloeit van in de vroege zomer (mei) tot het begin van het najaar (september). De sierlijke klimplant kan tot wel zo’n drie meter hoog groeien en is zowel geschikt om in de tuin als op het balkon te plaatsen. De roze sterjasmijn heeft wel wat hulp nodig bij het klimmen, omdat de sierlijke klimplant omhoog klimt door haar takken om hekwerk of andere steuntjes heen te krullen en vanaf daar verder te groeien. 

Gele sterjasmijn 

De gele Toscaanse jasmijn, ook wel de Star of Toscane genoemd, is een groenblijvende klimplant die uit een mediterraans klimaat komt, maar toch winterhard is. De mooie, stervormige bloemen van de plant geven een heerlijke vanille geur af en zijn een ware verrijking voor iedere tuin. De gele sterjasmijn bloeit van mei tot september, maar bewaart ook tijdens de koude winterdagen haar mooie bladeren. De Star of Toscane kan tot wel vier meter hoog groeien en is ook goed te gebruiken om een haag mee te vormen. Wil je graag een haag van deze prachtige, zomerse bloemen in of rondom je tuin creëren? Dan heb je zo’n drie planten per strekkende meter nodig om een sierlijke, dichte haag mee te maken.