27 mei 2024

De handigste strijktips voor tijdens het strijken

Hieronder zullen handige tips besproken worden om jou verder te helpen met het strijken. Je zult vast denken; maar iedereen kan toch strijken? De meeste mensen zijn zeker in staat om kleding te kunnen strijken, maar de manier waarop je strijkt kan een wereld van verschil maken. Daarbovenop kan het je een hoop tijd en moeite besparen. Vandaar deze handige strijktips.

Vochtig strijken

Het strijken van vochtige kleding zorgt er gemakkelijker voor dat de kreukels uit de kledingstukken verdwijnen. Daarbij levert een stoomgenerator of stroomstrijkijzer een bijdrage het vochtiger maken van een kledingstuk, waardoor het strijken automatisch nog sneller gaat. De stroom die continue over het kledingstuk komt zorgt ervoor dat de stoom diep in de stof komt, waardoor kreuken sneller verdwijnen.

Strijken mouwen (en plooien)

Uit ervaring en gesprekken om me heen blijkt dat het strijken van mouwen en plooien voor de meeste mensen de grootste uitdaging is. Er zijn verschillende methodes om mouwen zo glad mogelijk te strijken. Denk bijvoorbeeld aan het oprollen van een handdoek en die vervolgens in de mouw stoppen of voor het strijken van plooien de plooi bepalen met een paperclip. Echter, Massamarkt biedt de meest unieke strijkplanken, waardoor het strijken van elk kledingstuk eenvoudiger wordt dan ooit.

Techniek

Gek genoeg blijft dit voor enkele mensen toch lastig. Een goede techniek bij het strijken is van groot belang. Zorg ervoor dat je niet te veel druk uitoefent en strijk met de juiste temperatuur voor een uitstekend resultaat. Wanneer je dit eenmaal goed onder de knie hebt, strijk je moeiteloos alle kledingstukken mooi glad.

Onderkant strijkijzer

Dit is misschien wel het meest essentiële onderdeel wat besproken moet worden. De zool van het strijkijzer heeft een zeer belangrijke functie en mag niet beschadigd raken. Dit gebeurt nog wel eens met het strijken van ritsen of knopen. Vervolgens zorg je ervoor dat je een gladde en schone onderkant hebt. Op deze manier voorkom je vlekken op je schone kleding. Bij Massamarkt  kan je terecht voor massa’s aan spullen en ook alles wat te maken heeft met strijken.