27 mei 2024
Dakraam plat dak

Dakraam plat dak

Een dakraam plat dak is een mooie oplossing voor als je een uitbouw in je huis hebt. Door een uitbouw heb je een extra grote kamer, met soms een groot glasoppervlak door grote openslaande tuindeuren en een stuk plat dak. De kans is echter aanwezig dat je uitgebouwde kamer daardoor behoorlijk donker wordt. Je kunt veel extra daglicht naar binnen halen met een dakraam plat dak. Als je kiest voor een dakraam plat dak van vlakkelichtkoepel.nl ziet dat er chique uit en krijg je een kwalitatief uitstekende oplossing. Want doordat er gebruik wordt gemaakt van isolerend HR++ glas heb je geen last van warmteverlies of tocht.

Dakraam plat dak

Dakraam plat dak onder een kleine hoek

Bij de meeste soorten dakramen heb je veel last van vuil aan de buitenzijde. Dat komt doordat regenwater op het glas blijft staan totdat het verdampt. Het vuil in het water blijft op het glas liggen. Een dakraam plat dak van vlakkelichtkoepel.nl wordt geleverd met een opstand, waarbij het glas onder een kleine hoek ligt. Daardoor kan regenwater van het raam druipen en zal zich ook geen vuil op het glas hechten. De opstand is van aluminium gemaakt en van binnen netjes afgewerkt met een witte coating. Aan de buitenzijde kan het dakleer op de opstand worden geplakt.

Dakraam plat dak

Geen last van de zonnewarmte in huis

In de zomer kan het door de zonnewarmte die door een dakraam plat dak schijnt in huis behoorlijk warm worden. Daar zijn allerlei oplossingen voor verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een extra coating op het glas, waardoor er geen zonnewarmte meer in huis kan doordringen. Een andere mogelijkheid is zonwering. Die is in vele varianten verkrijgbaar, zowel aan de binnen- als buitenzijde van het dakraam. Wie de ultieme luxe oplossing wil, kiest voor een elektrisch bedienbare zonwering.