6 december 2023
verbouwen

Container huren voor het verbouwen? Onze tips!

Een grootschalige verbouwing betekent vaak ook de afvoer van veel afval. Dit past vaak niet in de gangbare containers die de meeste consumenten bezitten en toch dient het afval op de juiste manier afgevoerd te worden om niet in de weg te liggen. Hieronder enkele tips voor het huren van een container tijdens het verbouwen om ervoor te zorgen dat de materiaal tijdig en op de juiste manier worden afgevoerd. 

Containers voor verschillende afvalsoorten

Heb je diverse soorten afval die afgevoerd dienen te worden? Zoals tuinafval, puin en andere soorten bouwafval? Denk er dan eens over na om meerdere containers te huren voor diverse soorten afval. Je kunt het afval zo direct goed scheiden en het bespaart je kosten op meerdere restafvalcontainers en de hogere bijbehorende kosten.

Containergrootte

Wat voor grootte heb je nodig voor je container(s)? Vaak kun je beter een grotere container bestellen die je tussendoor niet hoeft te laten legen, dan een kleinere container die meerdere keren geleegd dient te worden (en waarvoor je telkens moet betalen). Denk hier dus goed over na voor je een bepaald containerformaat uitkiest. Woon je in Almere? Dan is een container huren in Almere bij Paridon Containers eenvoudig online te regelen. 

Vergunning nodig ja/nee?

Staat de container tijdelijk op straat, omdat je op eigen terrein geen ruimte hebt? Kijk dan goed of er in jouw gemeente geen vergunning nodig is om deze container tijdelijk op straat te mogen plaatsen. Soms is een melding maken van de plaatsing al voldoende. Maar als je niet voor verrassingen wilt komen te staan, kun je beter tijdig vooraf goed nakijken wat de richtlijnen binnen jouw gemeente zijn. Komt de gemeente er namelijk achter dat je dit niet hebt gedaan, dan dien je de container direct te verwijderen en kun je zelfs een boete krijgen. 

Planning 

Het maken van een planning kan lastig zijn, maar je wilt geen verbouwing beginnen zonder container om je afval af te voeren. Zorg er dus altijd voor dat je de container tijdig besteld, zodat je er zeker van bent dat deze ook op tijd op de locatie aanwezig is. Een container huren in Amsterdam op ParidonContainers.nl is eenvoudig te regelen zolang je de aanvraag maar tijdig indient. Dit is dus zeker een puntje om rekening mee te houden in je planning, zodat de specialisten direct kunnen beginnen met de verbouwing als ze aanwezig zijn.